Politika privatnosti

Politika privatnosti

Udruga Svijet oko nas poštuje privatnost i štiti osobne podatke naših članova, volontera i svih zainteresiranih za naš rad koje prikupljamo i obrađujemo u svojem djelovanju.

Prikupljanje i obrada podataka

Udruga Svijet oko nas prikuplja i obrađuje sljedeće osobne podatke.

U svrhu vođenja popisa članova, a na temelju zakonske obaveze, prikupljaju se i obrađuju ime i prezime članova, datum rođenja, OIB, kontakt podaci, datum početka i prestanka članstva te podatak o uplaćenoj članarini.

U svrhu obavljanja volonterskih i honorarnih poslova, a na temelju zakonske obaveze, prikupljaju se osobni podaci potrebni za organizaciju putovanja, isplatu putnih troškova, honorara i slično.

U svrhu učlanjivanja i rezervacije mjesta u programima, na temelju legitimnog interesa, preko internetske stranice svijetokonas.hr prikupljaju se kontakt-podaci roditelja ili skrbnika koji iskažu interes za uključivanje djeteta u programe Udruge. Kontakt podaci osoba koje pošalju upit koriste se isključivo u svrhu odgovora na upit.

U marketinške svrhe (slanje obavijesti o programima, događanjima i slično) koriste se e-mail adrese osoba koje su za to dale izričitu privolu preko obrazaca za prijavu u program, odnosno kontakt obrasca.

Čuvanje i dijeljenje podataka

Podaci prikupljeni u svrhu ispunjavanja zakonskih obaveza čuvaju se u trajanju propisanom važećim propisima.

E-mail adrese prikupljene na temelju privole u marketinške svrhe čuvamo 5 godina ili do povlačenja privole kontaktom na e-mail udruga.svijetokonas@gmail.com.

Podatke prikupljene u svrhu učlanjivanja i rezervacije mjesta u programima te odgovaranja na upite, a koji nisu rezultirali učlanjivanjem, brišemo u roku od 6 mjeseci od prikupljanja.

Osobne podatke dijelimo s izvršiteljima obrade (knjigovodstvenim servisom) isključivo u financijsko-knjigovodstvene svrhe.

Prava ispitanika

Svaki ispitanik ima pravo uvida u svoje osobne podatke koje Udruga obrađuje, ispravak te brisanje osobnih podataka ako njihovo čuvanje nije utemeljeno na zakonskim propisima ili ugovornom odnosu.

Za sve upite javite nam se na udruga.svijetokonas@gmail.com.

Kolačići

Naša internetska stranica koju posjećujete koristi kolačiće. Kolačićima se smatraju datoteke male veličine koje se privremeno pohranjuju na vašemu tvrdom disku, što našoj internetskoj stranici omogućava prepoznavanje vašega računala prilikom sljedećeg posjeta stranice svijetokonas.hr.
Navedeni alati mogu prikupljati i pohranjivati tehničke podatke kao što su kolačići, IP adresa korisnika i/ili posjetitelja, identifikator mobilnog uređaja, podatke o pregledniku i slično.

Kolačići koji se pohranjuju služe u analitičke i statističke svrhe i za funkcioniranje svih značajki internetske strance i boljeg korisničkog iskustva. Ti kolačići mogu biti stalni kolačić koji na računalu korisnika ostaju pohranjeni i nakon posjeta te privremeni kolačići koji se pohranjuju samo tijekom posjeta stranici.

Ovisno o postavkama na Vašem internetskom pretraživaču, kolačići se mogu automatski prihvaćati. Ako niste suglasni njihovom upotrebom, kolačiće možete u bilo kojem trenutku lako izbrisati i/ili trajno isključiti na vašem računalu ili mobilnom uređaju pomoću postavki preglednika kojim se koristite.

Više informacija o upravljanju kolačićima potražite na stranicama preglednika kojim se koristite. Napominjemo kako je svrha kolačića poboljšanje i omogućivanje upotrebe naše internet stranice te sprječavanjem ili brisanjem kolačića možete onemogućiti funkcioniranje značajki naše internet stranica ili uzrokovati drugačiji rad i izgled u vašem pregledniku.

Izmjene i dopune Politike privatnosti

Sve izmjene i dopune ove Politike privatnosti Udruga Svijet oko nas objavit će na ovoj internetskoj stranici svijetokonas.hr, a izmjene postaju važeće odmah po objavljivanju.

Svijetokonas.hr sadržava poveznice koji vode na druge internetske stranice. Korištenje takvih stranica podliježe vlastitim politikama privatnosti i posjetitelji se njima koriste na vlastiti rizik.

Blog pokreće Wordpress.com.

Gore ↑

%d blogeri kao ovaj: